GETTING MY BYGGESøKNAD TILBYGG TO WORK

Getting My Byggesøknad tilbygg To Work

Getting My Byggesøknad tilbygg To Work

Blog Article

En byggesøknad er det fysiske eller elektroniske dokumentet som må leveres inn til og godkjennes av kommunen før du iverksetter byggetiltak som ikke er unntatt søknadsplikt.

, det vil si at det foreligger en detaljert arealplan som setter krav og begrensninger for hva en kan bygge.

Gjennom arealdelen til kommuneplanen er det sett av rammer for utnytting av eigedomen din. I tillegg kan eigedomen vera omfatta av reguleringsplanar som også kan setja avgrensningar. 

Dette gjeld kun for installering, endring og reparasjon av enkle installasjonar. Tiltaket må ikkje koma i kontakt med berande konstruksjonar og ikkje bryta branncella.

Byggjer du ulovleg kan det bli dyrt og tidkrevjande å rydde opp i ettertid. Les meir om reglane her.

En byggesøknad som gjelder for tilbygg opp til 50 m2 må inneholde en rekke obligatoriske vedlegg. Dette er ikke en fullstendig liste da flere vedlegg kan være nødvendig i enkelte saker:

Skal du gjøre en bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel inne i en boenhet – for eksempel endre innvendig bod til stue, soverom eller kjøkken?

I saker der du søkjer om bygging av støttemur mot nabo, kan kommunen krevja informasjon av materialbruk og estetiske forhold Kommunen kan også krevja at forstøtningsmurar vert utstyrt med rekkverk.

Skjemaene kan brukes om Byggesøknad tilbygg du skal sette opp et tilbygg på mindre enn 50 m2 (for eksempel utvide bygningen med en terrasse, veranda eller et nytt rom), eller sette opp en frittliggende bygning mindre enn 70 m2 (for eksempel en garasje eller bod).

Som med alle treukersfristene gjelder prinsippet om at hvis kommunen ikke har svart innen tre uker, peis på med prosjektet!

Oppdeling eller sammenføyning av bruksenheter i boliger samt annen ombygging som medfører fravikelse av bolig

Det er derfor viktig at male har fylt ut og levert inn all dokumentasjonen som er nødvendig for å sikre at du fileår den godkjent.

Tiltaket har samla bruksareal eller bebygd areal på inntil fifty kvadratmeter. Tiltaket må vera i samsvar med strategy – og bygningslova, deriblant krav til høgde og avstand til nabogrense

– Hvis det bygges på bebygd tomt: små frittliggende bygninger eller frittliggende bygg uten kjeller som ingen skal bo i.

I bynære strøk er som regel kvadratmeterprisene på eneboliger betydelig høyere enn kvadratmeterprisen for bygging av tilbygg. Det vil normalt si at en utvidelse av boligen er noe som vil generere mer verdi ved et eventuelt salg enn hva det vil koste å bygge ut.

Report this page